FAQ FÖRORDER

Frågor och svar om Karpfiskebutikens förorder:

---

Fråga: Vad menas med att beställa på förorder?
Svar: Ni som kund beställer era varor med rabatt men då också med en längre leveranstid. Eftersom vi inte binder upp något lager på dessa varor så kan vi därmed erbjuda förmånliga rabatter på produkterna på förorder. En win-win för både parter!

---

Fråga: Hur länge pågår förorder-rean?
Svar: Den pågår hela januari ut och stängs automatiskt på klockslaget till den 1.e februari.

---

Fråga: När sker leveransen av min förorder?
Svar: Förorder har en planerad leverans i slutet av mars till första halvan  av april om varan finns på lager hos leverantör. Vid förseningar skickas mail om detta till dig. Förorderbeställningar som skall hämtas vårt lager sker hämtning efter överenskommelse i början på april. Ni kontakta oss via email när du vill hämta din order. Betalning/ fakturautskick sker i samband med orderläggning.

---

Fråga: När betalar jag min förorder?
Svar: Ni betalar den i samband med att ni lägger din förorderbeställning antingen via Swish-, kort-, bank- eller fakturabetalning. Betalningsvillkor för faktura är 14dagar eller 30dagar från lagt orderdatum. Ni kan också välja att delbetala er förorderbeställning räntefritt i upp till 24 månader.

---
Fråga: Vad händer om ni inte kan leverera en vara?
Svar: Om en vara som lagts på förbeställning/förorder är slut hos vår leverantör, kommer detta att meddelas dig om återbetalning/kreditering kommer att ske eller om vi kan leverera varan vid ett senare tillfälle. Vid restorder med ett varuvärde under 500:- återbetalas alltid beloppet. Återbetalning sker i nästkommande månads slut i förhållande till beräknat/delvis levererat datum. Vill du inte att vi restnoterar varor din beställning så meddela oss att du hellre vill ha återbetalning om varor saknas.

---

Fråga: Jag hittar inte min beställning på mitt konto hos Karpfiskebutiken - varför?
Svar: www.preorder-karpfiskebutiken.se är en egen tillfällig webshop och därför kommer den inte att vara kopplad till ditt ordinarie kundkonto hos Karpfiskebutiken. Du kan därför inte komma åt din vanliga kontoinformation genom denna sida. Du kommer heller inte att se ditt förorderköp på preorder-karpfiskebutiken.se i ditt ordinarie konto hos Karpfiskebutiken.

---

Fråga: Får jag en bekräftelse på mitt förorderköp?
Svar: En automatisk bekräftelse skickas ut till den email-adress du uppgav i samband med orderläggning (kolla din spam-/skräpkorg om du inte hittar den).

---

Fråga: Vilka garantier har ni på produkterna som man köper på förorder?
Svar: Garanti lämnas i de fall tillverkaren har särskild garanti på varan. I övriga fall gäller reklamationsrätten enligt konsumentköplagen. Här är det ingen skillnad mot köp av lagerförda produkter.

---

Fråga: Kan man ångra sitt förorder köp?
Svar: Ja, det går bra att ångra sitt förorder köp. Du har 14dagar på dig att ångra ditt köp från lagt orderdatum. Om ni redan har hunnit betala beställningen återbetalas dessa inom 7-10 från ångerdatumet.

---

Fråga: Kan man läsa era köpvillkor någonstans.
Svar: Ja, de finns tillgängliga längst ned i webshoppen på varje sida under fliken "Information -> köpvillkor".

---

Har du fler frågor om vår förorder så tveka inte att kontakta oss via email: info@karpfiskebutiken.se