Köpvillkor

Beställning

Beställning görs via webshoppen på www.karpfiskebutiken.se. Ingen fysisk butik finns.
Endast försäljning av fiskeprodukter och tillbehör. Tjänster såsom påspolning av lina, service av rullar, lagning av tält m.m. tillhandahåller vi inte.

Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäls.

Förbeställning / Förorder

Vid beställning av varor med längre leveranstid (ej lagerförda varor eller förorder), betalas dessa i förskott innan varan levererats. Om valt betalningssätt "Faktura" använts kommer denna att skickas ut i samband med din beställning görs och således vara dig tillhanda innan varan/varorna levererats. Betalningsvillkor är 14dagar eller 30dagar från fakturadatum. Ni kan också välja att delbetala er beställning räntefritt. Om en vara som lagts på förbeställning/förorder är slut hos vår leverantör, kommer detta att meddelas dig och du bestämmer om återbetalning/kreditering skall ske eller om vi skall leverera varan vid ett senare tillfälle. Vid restorder med ett varuvärde under 500:- återbetalas alltid beloppet. Vid orders innehållandes minst 1st vara med förbeställning/förorder så kommer samtliga produkter på ordern att levereras tillsammans med den/dom.

Januaris förorder: Förorder lagda under december/januari har en planerad leverans i mitten/slutet av mars eller senast början av april (beroende på när varorna trillar in på vårt lager). Förorderbeställningar som skall hämtas vårt lager sker hämtning efter överenskommelse i början på april.

Presentkort

Presentkort hos Karpfiskebutiken gäller i 2 år från inköpsdatumet. Kortet går inte att byta mot kontanter. Presentkortets värde är giltigt från och med att det aktiveras av oss (sker vid utskicket av presentkortet via mail). Vid nyttjande av presentkort måste köpet överstiga beloppet på presentkortet med minst 1kr för att köp skall kunna genomföras via webshoppen.

Fraktkostnad

Fraktkostnad tillkommer på alla beställningar som skickas. Vill du veta vad frakten blir? Klicka på "Varukorgen" och välj "fraktkostnad" så ser du vad den totala kostnaden blir innan du fortsätter med din beställning. Du kan gå tillbaka och fortsätta att handla eller ta bort varor.

Fraktgränserna är:

Sverige:

0 kg - 3 kg kostar 55:-
3 kg - 20 kg kostar 79:-
20 kg - 40 kg kostar 119:-
40 kg - 80 kg kostar 169:-
80 kg - 100 kg kostar 199:-
100 kg - uppåt kostar 299:-

Danmark:
0 kg - 3kg kostar 100:-
3 kg - 20kg kostar 200:-
20kg - 50kg kostar 350:-
50kg - 100 kg kostar 600:-
100kg - Kontakta oss för pris!

OBS! Vid skrymmande frakt tillkommer +100:- inkl. moms per sändning. Läggs automatisk på fraktkostnaden för de orders som innehåller dessa produkter. Detta gäller varor med en med en förpackningslängd över 150cm eller en total omkrets mer än 300cm. Vilka varor det gäller framgår i produktbeskrivningen. (Ex. ett paket som har en vikt på 15kg kostar normalt 79kr frakt men om det är skrymmande är priset istället 179kr). Vid köp av fiskespön, parasoll och brolly tas alltid tillägg för skrymmande frakt ut då varorna kräver specialemballage oavsett transportlängd. När det gäller skrymmande paket är det inte alltid den visade vikten i kassan överensstämmer med verklig vikt då dessa sändningar räknas om i volym hos DHL's system och har ett högre fraktpris pga. av dess storlek. Kostnaden för dig som kund är dock fraktkostnaden som visas i kassan.

Frakterna gäller inom Sverige, Danmark.

Leveranssätt

Privatpersoner upp till 20kg (ej skrymmande) - Varorna hämtas på närmsta utlämningsställe, DHL Service Point (endast Sverige).

DHL - Paket upp till 20 kg hämtas på ditt närmsta utlämningsställe (DHL Service Point). Paketet måste hämtas ut inom 14 dagar annars går det i retur. Sms- eller e-mail avisering ingår. Ibland kan avvikelser inträffa pga. av skrymmande frakt, mer än 1 kolli etc. Då skickas paketen i stället med DHL paket trots lägre vikt.

Paket över 20 kg eller skrymmande gods skickas med DHL paket och levereras direkt till din dörr. Mobiltelefonnummer måste lämnas så chauffören kan komma i kontakt med dig.

SMS eller e-mail avisering DHL Service Point

Beställningarna aviseras till dig genom email eller sms (upptill respektive Service Point). Du får en kod som du visar upp för DHL Service Point.

OBS! Ibland hamnar email i skräppost/spamkorg så kolla i den om du inte fått någon email eller sms avisering.

Ändring av leveransuppdrag

Om ni behöver ändra leveransuppdrag efter vi har skickat godset tillkommer DHL's kostnader på 195:- + moms (48,75kr) samt tillägg för eventuellt utökat transportuppdrag såsom eventuellt  milkostnad. drivmedelsskatt, ortstillägg och övriga kostnader som DHL fakturerar oss. Alla kostnader av ändring av  leveransuppdrag bekostas av dig som kund.

Hämta på vårt lager

Avhämtning sker kvällstid måndag-torsdag (EJ DAGTID) efter överenskommelse. Fyll i vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig när det är klart att hämtas. Betalning sker via webshop. Vi har vårt lager  ca 25 km utanför Kristianstad.

Leveranstid

Vi strävar efter att alltid skicka din beställning så snabbt som möjligt. Vi packar och skickar ut beställningar 4 dagar i veckan (måndag-torsdag). Fredagar skickas ej några leveranser då lager och kontor håller helt stängt (tänk på att om ni beställer på torsdagen är det inte alltid möjligt att vi hinner få iväg din beställning samma vecka). Normal leveranstid är 1-3 dagar efter vi skickat sändningen med undantag för vissa orter där 1-2 dagar tillkommer. Vid brevavisering tillkommer 1 dag. Utlandsfrakt kan ta upp till 5 dagar. OBS! När DHL har högsäsong är leveranstiden några dagar längre än det normala. Detta är tyvärr inget vi kan påverka.

Freezer Baits: Alla beställningar innehållandes Freezer baits skickas på kundens egna ansvar då kunden själv aktivt väljer att bryta fryskedjan. Vi skickar endast ut freezers måndag - onsdag. Detta för att minska risken att de blir förstörda vid en försening av leverans. Vi ansvarar inte för att kvaliteten på freezer baits som skickas är i samma skick som när de lämnat vårt lager när de anländer till kund. Mögliga eller på annat sätt förstörda freezers ersätts ej.

Vill ni ändå att vi skall skicka din order övriga veckodagar, skriv detta i meddelanderutan i kassan.

Transportförlust

Om en försändelse som redan skickats iväg från vårt lager hamnar på villovägar eller på annat sätt blir försenat gäller DHL's villkor (se https://www.logistics.dhl/se-sv/home/vara-divisioner/frakt/kundservice/anvandbara-nedladdningar.html#terms_conditions). Anmälan av saknat gods skall då göras direkt till DHLs kundservice av godsmottagaren och sedan har DHL 30 dagar på sig från att ärendet inkom till att eftersöka godset.

Ersättning av Transportförlust kan utkrävas efter 30 dagar från att förlustanmälan inkom till DHL och om godset fortfarande inte kommit till rätta. Ersättningskrav ställs då direkt till Karpfiskebutiken. Efter Karpfiskebutiken varit i kontakt med DHL och fått transportförlusten bekräftad betalas ersättningskravet ut. Vanligtvis ca 5-7 dagar efter ersättningskravet inkom till Karpfiskebutiken. Karpfiskebutiken ersätter den saknade transportens fraktkostnad samt kostanden för de produkter som ingick och saknats. Inga ytterligare ersättningskrav (skadestånd, sveda & värk m.m.) ersätts.

Godssökning

Du kan söka din redan skickade beställning på https://activetracing.dhl.com/DatPublic/search.do?resetForm=false&l=SV (ange ditt sändningsnummer). Vid frågor om redan skickat order kontakta DHL på telefonnummer 0771-345 345 och ange ditt sändningsnummer så hjälper de dig med dina frågor.

Transportskada

När ni tar emot paketet kontrollera att det inte är skadat. Synlig transportskada eller paket som saknas MÅSTE anmälas direkt till chauffören vid mottagandet, i annat fall gäller inte transportförsäkringen på varorna. Du skall även fylla i skadeanmälan till oss via detta formulär Klicka här. Spara hela paketet med emballage för besiktning om det är skadat.

Om skadan ej är synlig på ytterförpackning, ska skadan anmälas till oss via detta formulär Klicka här senast 5 dagar efter mottagen leverans. Efter denna tid utgår ej ersättning.

Ersättning eller utbyte av skadad vara sker av Karpfiskebutiken inom 10 dagar från det att du gjorde skadeanmälan/reklamationen.

Beställningsvärde

Vid beställningar under 150kr tillkommer en hanteringsavgift på 29kr.

Betalningsalternativ

Swish betalning

Direktbetalning av din beställning via Swish kräver att man har Swish-appen installerad på sin enhet.

Kortbetalning

1. Betalning med betalkort/direktöverföring via Payson Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.

Läs mer om Payson här:
www.payson.se

2. Om Paysonfaktura "Vi erbjuder betalsättet "Paysonfaktura" i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar och ingen extra avgift eller 30 dagar och en tillkommen avgift om 29 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet".

Vid fakturarelaterade frågor vänligen kontakta Svea Ekonomi 08-514 93113 så hjälper de er.

3. Delbetalning under förutsättning att du godkänts vid kreditprövning gällande "Paysonfaktura" erbjuds du dessutom vid köp över 300kr??att välja om du vill??delbetala beloppet månadsvis. Mer information om detta finns på fakturan från Payson.

4. Delbetala räntefritt:

3 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 95 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%

6 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 195 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%

12 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%

5. Delbetala räntebärande (endast vid ordervärde över 5000 kr):

24 månader; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 9,95%

Information om ångerrätt "Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden". Ångrat köp skall hanteras genom att fylla i vårt formulär "Returer" under fliken kundtjänst.

Ångerrätt vid förorder: Vid köp på förorder gäller ångerrätten 14 dagar från lagt orderdatum.

Information om pantsättning "Vid betalning med Paysonfaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924".

Paypal

Betalning sker till konto hos Paypal. Välj Paypal i kassan vid utcheckningen.

Efterkrav

DHL Service Point Efterkrav. Avgift på 75:- tillkommer när paketet hämtas ut på din DHL Service Point (Dhl's avgift).

Efterkrav går endast på de sändningar som uppfyller kraven för DHL Service Point: Max vikt per sändning 20kg, max 1kolli per sändning, paketets längd får ej överstiga 150cm, total omkrets får ej överstiga 300 cm. Uppfyller ej sändningen kraven för DHL Service Point kontaktar vi dig för alternativ

Övrigt

Ej uthämtade paket

Om paketet ej hämtas ut, står köparen för fraktkostnad tur och retur och eventuell postförskottsavgift. Vid utebliven betalning går ärendet vidare till inkasso, vilket medför ytterligare kostnader för er.

Orderbekräftelse

När ni väljer att sända er order skickas automatiskt en orderbekräftelse med betalningsinstruktioner till den email adress du uppgav i orderformuläret.

Returrätt

Retur och bytesrätt inom 14 dagar efter varan mottagits. Varan får ej vara använd. Etiketter måste sitta kvar och varor ska vara i sin förpackning, annars kan vi inte ta tillbaka dem.

Köparen står för alla fraktkostnader och ev. postförskottsavgift.

Tag kontakt med oss via vårt returformulär på www.karpfiskebutiken.se innan ni återsänder varan. Nar ni registrerat varan där ombesörjer ni returen. Returer som skickas mot efterkrav/postförskott löses ej ut. Reklamation vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

Garanti

Garanti lämnas i de fall tillverkaren har särkild garanti på varan. I övriga fall gäller reklamationsrätten enligt konsumentköplagen.

Reklamation

Vid fel på vara kontakta oss via returformuläret så hjälper vi er omgående. Du har samma reklamationsrätt som i vanliga butiker.

Vi står för alla extra fraktkostnader om en vara måste gå i retur. Fel på varor med ett försäljningsvärde under 500kr återbetalas alltid, men undantag kan göras om kunden själv står för eventuella kostnader som tillkommer om en ny vara åberopas. Varor med ett värde över 500:- skickas oftast en ny vara och den felaktiga i retur.

Fel på vara räknas EJ om kund köpt något som inte passar såsom kläder, väskor, spöfodral m.m. om vi inte uttryckligen skrivit att varan skall passa för avsett ändamål. Avsaknad av information och där kund inte frågat oss först räknas alltså inte som ett fel på varan utan faller under ångerrätt om man vill returnera varan.

Fel vara eller saknad vara

Om en vara saknas i beställningen så återbetalas alltid den saknade produkten. Vi skickar alltså INTE någon ny vara. Är det en felleverad vara så bedöms det utifrån fall till fall i samråd med kunden om kunden behöver returnera den fellevererade varan, om en ny vara skall skickas eller om en återbetalning skall göras.

Kundtjänst

Om ni har några frågor är ni välkomna att kontakta vår kundtjänst. Detta gör ni genom att skicka ett mail till info(at)karpfiskebutiken.se eller fylla i vårt kontaktformulär via webbshopen och så svarar vi så fort vi har möjlighet på ert ärende.  Svarstider och handläggningstider kan dock vara längre än hos större försäljningskedjor då vi i 1:a hand prioriterar att få ut beställningar till kund, reklamationer i 2:a hand och övriga frågor i 3:e hand. Vi lovar dock att vi gör vårt bästa för att du skall bli nöjd!

Reservation för att produkter tillfälligt kan vara slut.

Vi reserverar oss för text- pris- eller foto fel (kan leda till återbetald beställning om felet är signifikativt)

Alla priser är inklusive moms.

Alla priser gäller inom Sverige.

Vid leveranser till utlandet kontakta oss för mer information.

Vi följer konsumentverkets regler.